ENGLISH

 

door Alice Rush

HET IS alweer lang geleden dat we een lange reis hebben gemaakt, dus onze aankomende trip naar Nederland is een big deal voor me. Ik moet alle aspecten van het vertrek regelen voordat ik er ontspannen over kan zijn. Ik ben bezig met mijn gebruikelijke OCD-schoonmaak van het huis van tevoren, het plannen van wie er voor onze katten gaat zorgen, vervoer naar het vliegveld, wat we gaan doen en nodig hebben tijdens ons bezoek, en alle kleine details daartussenin. Ik word er een beetje stapeldol van en ik weet dat dat mijn schuld is omdat ik alles “precies zo” wil hebben en de meeste details gepland wil hebben, maar dat is wat ik doe.

De afgelopen week haalden we de oppas in huis om te zien waar alles is en wat er van haar wordt verwacht. Ik vond het zelf al stressvol, maar onze niet gesocialiseerde kittens wilden natuurlijk al helemaal niet voorgesteld worden en die maakten dat ze wegkwamen, naar hun schuilplaatsen. Ik zal haar moeten voorzien van foto’s zodat ze kan zien wie wie is, en nu is het laten afdrukken van foto’s nog eens een extra taak op mijn lijstje.

HET INPAKKEN vergt ook planning en ik wil zo min mogelijk problemen bij de beveiliging, dus ik probeer zo min mogelijk vloeistoffen mee te nemen en alles in een handbagage te stoppen. Mijn shampoo en conditioner zijn al niet-vloeibaar. Ik heb reisverpakkingen gekocht van andere haarproducten die ik nodig heb. Ik koop een gezichtszeep omdat ik momenteel de vloeibare versie van mijn gezichtsreiniger gebruik. Ik heb een reisverpakking nodig voor bodylotion omdat het per slot van rekening een vloeibare lotion is. Ik moet op zoek naar kleinere tubes tandpasta, want ik denk dat de tube die mijn man en ik delen iets te groot is.

Onze vuilophaaldag is vrijdag en we vertrekken op zondag, dus ik moet plannen waar ik voor twee dagen afval kwijt kan. Ik moet ook een vuilnisbak buiten neerzetten waar de oppas kattenbakvulling in kan deponeren. Ik probeer het haar zo makkelijk mogelijk te maken. De automatische kattenbak is fantastisch en ze hoeft alleen de vuile kattenbakzakken te vervangen door schone.

IK MOET een verzoek indienen bij het postkantoor om de post vast te houden en dat kan hier in de bushbush niet online, dus ik zal er speciaal voor naar ons postkantoor gaan. Ik heb al verzoeken ingediend bij de buurman en een collega met wie ik werk die dagelijks langs het huis rijdt om een oogje in het zeil te houden, en natuurlijk hebben we beveiligingscamera’s.

We moeten één auto voor een reparatie afzetten bij de garage voor als we weg zijn, en we gebruiken de andere voor de vier uur durende rit naar het vliegveld. Daar aangekomen zal ik van uitputting in elkaar zakken en waarschijnlijk in het vliegtuig slapen. Dat doe ik altijd.

Vanochtend dacht ik aan een noodplanning, en dat is weer een heel nieuw project op zichzelf. Wat als vluchten vertraagd zijn? Wat als we autopech hebben? Wie zorgt er voor de katten als er iets dramatisch gebeurt? Alles komt goed. Natuurlijk komt dat goed! Maar ik moet plannen maken voor het geval dat, want ik ben een obsessieve/compulsieve controlefreak. Ik verontschuldig me er niet voor!

* Alice is vastgoedmakelaar in Maine en tevens een helikopter- en vliegtuigpiloot. Ze ontmoette haar Nederlandse man voor het eerst in Maryland in 2005 en trouwde vier jaar later met hem.